FGC Móvil  |
A A
| català | castellano | english

Notas de Prensa

Interrupció del servei del cremallera de Montserrat

Barcelona, 28 de diciembre de 2008

El Metro del Vallès i el Metro del Baix Llobregat no tancaran la nit de Cap d’Any

Barcelona, 23 de diciembre de 2008

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) oferirà, com en els darrers anys, servei durant tota la nit de Cap d’Any. Els trens circularan de forma continuada per la zona urbana de Barcelona i pels trajectes Barcelona- Sabadell, Barcelona-Terrassa i Barcelona-Sant Boi de Llobregat.

Atropellament a la línia Llobregat-Anoia d’FGC

Barcelona, 28 de noviembre de 2008

Un tren de la línia Llobregat-Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya va atropellar mortalment una persona, a les 22,35 hores d’ahir dijous 27 de novembre.

Estudiants de la UAB interrompen el servei de trens d’FGC

Barcelona, 28 de noviembre de 2008

Una cinquantena d’estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha interromput aquest matí, durant més d’una hora, el servei de trens de la línia S2 (Sabadell) de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Arrenca amb novetats la temporada 2008-09 a Vall de Núria

Vall de Núria, 27 de noviembre de 2008

L’estació de muntanya de Vall de Núria, de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya inaugura la temporada 2008-09 el proper divendres 28 de novembre amb un ampli ventall de novetats.

El conseller Nadal presenta la 3ª sèrie de trens 213 a Martorell

Martorell, 24 de noviembre de 2008

El president Montilla visita el nou túnel del Roc del Dui del Cremallera de Núria

Vall de Núria, 22 de noviembre de 2008

El president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, han visitat el nou túnel del Roc del Dui del cremallera de Núria d’FGC, un cop completades les obres que s’hi han dut a terme. L’actuació ha consistit en la construcció d’una variant en túnel d’1,3 quilòmetres de longitud, per millorar el traçat actual del cremallera i incrementar la seguretat en aquesta zona d’alta muntanya, amb una orografia especialment abrupta.

El president de la Generalitat, José Montilla, visitarà, demà dissabte, el nou túnel del Roc del Dui del cremallera de Núria

Vall de Núria, 21 de noviembre de 2008

El president de la Generalitat, José Montilla, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Joan Torres, visitaran demà, dissabte 22 de novembre, el nou túnel del Roc del Dui del cremallera de Núria, una setmana abans que entri en servei.

El cremallera de Montserrat reprèn el servei després d’estar quatre dies aturat

Barcelona, 6 de noviembre de 2008

El cremallera de Montserrat d’FGC ha reprès el servei a les 7:48 del matí després de l’informe positiu lliurat ahir al vespre per l’Institut Geològic de Catalunya. La línia fèrria que uneix Monistrol de Montserrat amb la muntanya havia estat aturada des de la matinada de diumenge quan les intenses pluges van provocar una precipitació de roques i fang que va afectar la catenària. Un cop recuperada la infraestructura aquest dilluns, noves esllavissades a la part superior de Montserrat van provocar el tall dels accessos per carretera i van aconsellar fer anàlisis geològiques més exhaustives de a la zona de l’entorn del cremallera per garantir la seguretat.

Vall de Núria i La Molina presenten al Saló de la muntanya de Vic les novetats de la temporada d’hivern 2008-09

Barcelona, 6 de noviembre de 2008

Les estacions de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Vall de Núria i La Molina, presentaran aquest cap de setmana al Saló de la Muntanya de Vic les principals novetats per a la temporada d’hivern 2008-09 que s’iniciarà el proper 28 de novembre. El Saló de, ubicat al Recinte Firal El Sucre, enceta la temporada d’esports d’hivern amb la presentació de diferents propostes comercials i un ampli programa d’activitats. La Zona Expo recull el sector comercial dels esports de muntanya i outdoor, així com l’oferta turística relacionada Cal destacar que a l’estand de La Molina hi haurà tota la informació referent a les Copes del Món d’esquí alpí femení el 13 i 14 de desembre 2008 a l’estadi Supermolina, del 12 al 15 de gener Copa del Món de Discapacitats IPC i del 12 al 15 de març Copa del Món d’snowboard.

Interromput el servei del cremallera de Montserrat

Barcelona, 3 de noviembre de 2008

La línia del cremallera de Montserrat ha estat interrompuda per una esllavissada que s’ha produït aquesta matinada a la zona de Les Guilleumes. Les pluges que han caigut durant la nit han fet caure roques del massís que han afectat la catenària de la línia i ja no s’ha pogut iniciar el servei.

Vall de Núria tanca les instal•lacions del 3 al 27 de novembre per manteniment

Vall de Núria (Ripollès), 30 de octubre de 2008

Coincidint amb la primera nevada de la temporada que ha deixat gruixos de fins a 10 cm, l’estació de muntanya de Vall de Núria anuncia el tancament de les instal•lacions fins al proper 27 de novembre per dur a terme diverses obres de millora i preparar l’inici de la nova temporada d’esquí 2008-2009. Des de gener i fins al 26 d’octubre de 2008, Vall de Núria ha tingut 256.605 clients, un 10,1% més que l’any passat. Les actuacions de millora incidiran en l’oferta d’activitats relacionades amb la neu (principalment, Parc Lúdic, Parc d’Snow i la zona de debutants de l’Estació d’Esquí), i també en el manteniment general dels edificis, equipaments i el cremallera. Cal remarcar que s’estan ultimant les obres del nou túnel del Roc del Diu amb la previsió de la seva posada en funcionament. Així mateix, s’aprofitarà el període de tancament per posar a punt els remuntadors i les infraestructures pròpies per a la pràctica de l’esquí. L’estació de muntanya té previst tornar obrir les seves instal•lacions a partir del 28 de novembre, conjuntament amb les pistes d’esquí que ho faran el 6 de desembre, sempre que les condicions meteorològiques siguin favorables.

Primera gran nevada a La Molina

La Molina (Cerdanya), 29 de octubre de 2008

Amb una nevada que porta acumulats 20 cm de gruix a les cotes baixes i 30 cm a les cotes altes, La Molina ja està posant a punt l’estació per a la propera temporada. De manera especial, s’està preparant l’estadi Supermolina, pista on es disputaran per primera vegada als Pirineus les proves de la Copa del Món Femenina d’Esquí Alpí FIS, que se celebraran els pròxims 13 i 14 de desembre. Les baixes temperatures, que han permès l’inici de la producció de neu, i les previsions meteorològiques que indiquen més nevades durant aquesta setmana, fan preveure un estat òptim de les pistes en començar la temporada hivernal el proper 29 de novembre.

La línia Lleida-La Pobla d’FGC pateix retards a causa d’una avaria en el sistema d’acoblament de dos combois

Lleida, 22 de octubre de 2008

La línia Lleida-La Pobla d’FGC ha patit retards aquest matí a l’estació de Lleida en l’inici del servei a les sis del matí a causa d’una avaria en el sistema d’acoblament de dos combois. L’avaria s’ha produït en el moment en què els tècnics ferroviaris unien dues unitats de tren i ha afectat els horaris de sortida dels trens. Així, el primer servei amb sortida des de l’estació de Lleida i el primer servei amb sortida des de l’estació de Balaguer s’han fet amb taxis. En total, s’han traslladat 22 persones: 2 sortint de Lleida i 20 de Balaguer Més tard, un cop ja resolta l’avaria, ja ha sortit el primer tren a les 7:40 hores des de l’estació de Lleida amb un retard de 25 minuts sobre el seu horari. A partir d’aquest moment, s’ha anat normalitzant progressivament el servei fins a quedar totalment en horari a les 8:45 hores. En total, el nombre de passatgers afectats ha estat de 90 persones. En aquests moments s’està investigant quina pot ser la causa de l’avaria.

El Departament d’Acció Social i Ciutadania destaca la tasca d’FGC en matèria d’accessibilitat universal

Barcelona, 22 de octubre de 2008

El Departament d’Acció Social i Ciutadania ha destacat la tasca d’FGC en matèria d’accessibilitat universal en un document presentat al Consell per a la Millora d’Accessibilitat. Aquest document està vinculat a la recent aprovació de la Convenció internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat, (Resolució 61/106 de l'Assemblea General de les Nacions Unides. De 6 de desembre de 2006. Ratificada per Espanya el 30 de març de 2007). L'aprovació de la Convenció deixa clar que la discapacitat és una qüestió de drets humans. Exigirà l'establiment de sistemes per a supervisar exhaustivament la situació dels drets humans de les persones amb discapacitat en tot el món. I també l'establiment de sistemes de cooperació internacional, mitjançant els quals, els governs, les organitzacions de discapacitat i altres participants, comparteixin coneixement d'idees i treballin per a millorar les condicions de vida de les persones amb discapacitat. En aquest context, l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda (PMR) al transport públic és considerat un element de gran importància. Així, el document “Un nou marc legislatiu cap a un canvi de paradigma en la promoció de l’autonomia personal, la igualtat d’oportunitats i l’accessibilitat universal a Catalunya” presentat pel Departament d’Acció Social i CIutadania, destaca específicament “el paper d’FGC en la seva voluntat, molt avançada en el context internacional, de fer accessibles tota la seva xarxa i tots els elements que la composen”. Actualment, FGC compta amb la majoria d’estacions adaptades a PMR: queda una estació pendent a la línia Llobregat-Anoia i tres a la línia Barcelona Vallès.