FGC Mòbil  |
A A
| català | castellano | english

Notes de Premsa

FGC ofereix servei ininterromput la nit de Cap d'Any

Barcelona, 29 de desembre de 2015

Aquesta nit de Cap d’Any hi ha servei ininterromput a les línies S1 (Terrassa), S2 (Sabadell), L6 (Reina Elisenda), L7 (Av. Tibidabo) i L8 (Molí Nou). Fins el 7 de gener s’apliquen els horaris corresponents al període no lectiu al Metro del Vallès.

FGC renova l’adhesió al Pacte Mundial de les Nacions Unides

Barcelona, 23 de desembre de 2015

El Pacte Mundial té per objectiu crear una ciutadania corporativa global compromesa amb els drets humans i del treball, el medi ambient i l’ètica. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, organització avalada per les seves bones pràctiques i governança corporativa, va adherir-se al Pacte Mundial l’any 2004.

FGC organitza un taller per perdre la por a anar per sota terra

Barcelona, 17 de desembre de 2015

El taller Sota Terra ofereix classes per controlar la fòbia a viatjar amb tren i en espais tancats i inclou un viatge en tren per posar en pràctica els coneixements adquirits. Els usuaris interessats poden omplir el formulari d'inscripció a través del web www.fgc.cat/cat/sotaterra.asp.

Modificació del servei a les línies d’FGC durant les festes de Nadal

Barcelona, 16 de desembre de 2015

Entre el 23 de desembre i el 7 de gener s’aplicaran els horaris corresponents al període no lectiu al Metro del Vallès. La nit de Cap d’Any hi haurà servei ininterromput a les línies S1 (Terrassa), S2 (Sabadell), L6 (Reina Elisenda), L7 (Av. Tibidabo) i L8 (Molí Nou). El 24 de desembre, vigília de Nadal, el servei de trens d’FGC finalitzarà a les 23.00 hores en totes les línies. El Cremallera, els Funiculars i l’Aeri de Montserrat també tenen un horari especial el dia 25 de desembre.

Territori i Sostenibilitat licita les obres de remodelació de l'estació de Sarrià d'FGC per adaptar-la a persones amb mobilitat reduïda

Barcelona, 9 de desembre de 2015

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat les obres de remodelació per a la millora de l’accessibilitat de l’estació de Sarrià de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). L’actuació, amb un pressupost de 2,4 MEUR, consisteix en la supressió d’una de les 4 vies que hi ha a l’estació per formar una gran andana central on s’instal·larà un ascensor que permetrà la connexió amb el vestíbul.

Territori i Sostenibilitat finalitza les obres de millora de l’accessibilitat de l’estació de Peu del Funicular d’FGC

Barcelona, 4 de desembre de 2015

Els treballs, amb una inversió de 430.000 euros, han consistit en la construcció d’una passera sobres les vies i la connexió amb ascensor a l’andana descendent.

FGC impulsa la recerca de solucions per frenar les conductes incíviques en l’àmbit ferroviari

Barcelona, 2 de desembre de 2015

FGC, els principals operadors ferroviaris de l’Estat i representants de l’àmbit acadèmic i jurídic han participat en la “III Jornada sobre conductes incíviques en l’àmbit de la seguretat del transport ferroviari”. Els participants han coincidit en la importància de coordinar les actuacions en matèria d’educació i prevenció per reduir els comportament incívics al transport públic. L’Observatori del Civisme en el Transport Ferroviari l’integren FGC, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), RENFE Operadora, Tramvia Metropolità, Metro de Bilbao, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Metro de Madrid, Metro de Sevilla, Metro Málaga, Serveis Ferroviaris de Mallorca i Euskotren.

L’estació de Martorell Enllaç d’FGC estrena punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

Martorell, 25 de novembre de 2015

Les de Sant Cugat i Sant Quirze també ofereixen aquest servei a partir d’avui, mentre que les d’Igualada i Volpelleres ho faran en els propers mesos. Es tracta d’un projecte pilot de col·laboració públic privat entre el Departament de Territori i Sostenibilitat, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, el Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya i Railgrup, l’Associació Volt-Tour i les empreses Simon, Empark i imesAPI.

FGC organitza la III Jornada sobre conductes incíviques en l'àmbit del transport ferroviari

Barcelona, 24 de novembre de 2015

Hi participaran els principals operadors de l’Estat espanyol per abordar la problemàtica de l’incivisme al tren des de diferents perspectives.

FGC, l’Ajuntament de Sant Quirze i la Fundació Eurecat inicien una prova pilot de transport sostenible

Sant Quirze del Vallès, 11 de novembre de 2015

Els usuaris participants a la prova pilot seran treballadors i treballadores dels polígons del municipi que alhora siguin clients d’FGC.

El concepte smart mobility centra el programa de l’Smart Train Day d’FGC

Barcelona, 9 de novembre de 2015

La jornada tindrà lloc el proper 18 de novembre en el marc del saló BcnRail i coincidint amb l'Smart City Expo. Empreses i institucions com Siemens, Ideograma, ESADE o Light Eyes, entre d'altres, compartiran les seves experiències en l’àmbit de la gestió ferroviària intel·ligent.

El cremallera de Montserrat recupera el servei habitual aquest dissabte

Barcelona, 5 de novembre de 2015

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya recuperarà el servei habitual del cremallera de Montserrat aquest dissabte, 7 de novembre, després que la matinada de dimarts el servei quedés interromput a conseqüència d’un despreniment de terres sobre les vies per les intenses pluges.

FGC i AudingIntraesa signen un acord de col·laboració per impulsar projectes internacionals

Barcelona, 30 d'octubre de 2015

L'acord s'inscriu en la potenciació de la divisió FGC Internacional, amb projectes en curs a 19 països.

FGC, el primer operador públic de transport a tot el món que instal·la un caixer de Bitcoins

Barcelona, 21 d'octubre de 2015

L’empresa catalana Bitchain instal·la el primer caixer a l’estació de Pl. Espanya d’FGC, amb la previsió d’ampliar-ho a d’altres estacions. El Bitcoin és la primera moneda virtual del món i permet comprar productes o serveis que es venen per internet.

FGC posa en pràctica la prova pilot per practicar l’anglès al tren

Barcelona, 19 d'octubre de 2015

La prova pilot ha començat avui a la línia R5 i la setmana vinent es farà a la línia R6 de la línia Llobregat-Anoia. Ferrocarrils aposta per un sistema innovador per aprofitar el temps de viatge practicant la conversa en anglès en grups reduïts de participants i una atenció personalitzada amb professors nadius.