FGC Mòbil  |
A A
| català | castellano | english

Notes de Premsa

Acord entre FGC i Mútua Terrassa per a l’arrendament d’unes instal·lacions a la futura estació de Vallparadís Universitat

Terrassa, 26 de setembre de 2014

Ferrocarrils de la Generalitat ha llogat a mútua de Terrassa un espai de 14.000 m2 per ubicar-hi serveis d’atenció sanitària. L’arrendament es fa amb una vigència de 50 anys i per un import total que supera els 9 milions d’euros.

FGC i Railsa signen un conveni per col·laborar en projectes internacionals en el marc de la fira InnoTrans de Berlín

Barcelona, 24 de setembre de 2014

La signatura del conveni té lloc en el marc de la fira internacional InnoTrans, cita de referència de la indústria ferroviària, que se celebra a Berlín del 23 al 26 de setembre.

Tres nits de servei ininterromput a FGC per les festes de la Mercè

Barcelona, 17 de setembre de 2014

Les nits de divendres 19, dissabte 20 i dimarts 23, les línies urbanes L6 (Reina Elisenda), L7 (Av. Tibidabo) i L8 (Molí Nou) de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya funcionaran ininterrompudament.

Les Línies Metropolitanes d´FGC fan 175.400 viatges durant la Diada

Barcelona, 12 de setembre de 2014

Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, les Línies Metropolitanes de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) van fer 175.400 viatges, el que representa un increment del +33,4% respecte la Diada de 2012.

Reforç del servei d’FGC amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

Barcelona, 9 de setembre de 2014

Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reforçarà el dia 11 de setembre el seu servei a les Línies Metropolitanes amb la màxima oferta.

Vall de Núria celebra la diada de la Mare de Déu de Núria

Vall de Núria, 5 de setembre de 2014

El dilluns 8 de setembre tindrà lloc la celebració de la diada de la Mare de Déu de Núria amb actes musicals, culturals i missa solemne.

Vall de Núria celebra dilluns vinent dia 1 la festivitat de Sant Gil

Vall de Núria, 29 d'agost de 2014

Els actes de la jornada comptaran amb la presència de l’arquebisbe Joan-Enric Vives, bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el president d’FGC, Enric Ticó. El diumenge de vigília es farà la processó de torxes i el ball de nit. Durant la diada hi haurà la cercavila amb xanquers i una ballada de sardanes, entre d’altres.

L'estació de Pl. Catalunya tanca tres dies per realitzar tasques de millora

Barcelona, 11 d'agost de 2014

Des del 14 d'agost, a les 20.00 hores, i fins a l'inici del servei del 18 d'agost, l'estació de Pl. Catalunya d'FGC quedarà fora de servei. L'estació de Provença es convertirà en la d'inici i final de la línia Barcelona-Vallès. Per facilitar el transbordament, els bitllets de Ferrocarrils seran vàlids per fer l'enllaç entre les estacions de Pl. Catalunya i Provença d'FGC amb les de Metro (estacions de Catalunya i Diagonal línia L3).

El conseller Vila fa el viatge commemoratiu del centenari del primer servei públic de viatgers del Tren del Ciment

La Pobla de Lillet, 31 de juliol de 2014

El popularment conegut com a "carrilet" va començar sent un ferrocarril industrial fins l'1 d'agost de 1914, quan es va convertir en servei públic de viatgers. Actualment el Tren del Ciment és un servei turístic operat per Ferrocarrils de la Generalitat des de l'any 2005.

FGC promociona un nou bitllet combinat amb l’Ajuntament de Masquefa i el CRARC per visitar el Centre de Recuperació de Fauna Salvatge

Barcelona, 30 de juliol de 2014

El conveni signat estableix les bases de la col·laboració entre el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya, l’Ajuntament de Masquefa i FGC per tal de promocionar les activitats, espais i altres productes relacionats amb l’accessibilitat al recinte del CRARC.

Renovació de l'acord entre La Molina i Masella per a impulsar el domini Alp 2500

Barcelona, 30 de juliol de 2014

L'estació del Grup FGC de La Molina i l'estació de Masella han renovat el conveni de col·laboració per a seguir promocionant i oferint el domini esquiable Alp 2500 amb un forfet conjunt amb nombroses avantatges. Alp 2500 és l'únic domini esquiable que a 140 km de Barcelona ofereix 135 km de pistes, dels quals 64 km estan assegurats a través de la producció de neu.

La Secretaria General de l’Esport i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya signen un acord per promoure els esports d’hivern i acollir esdeveniments internacionals a Catalunya

Barcelona, 21 de juliol de 2014

La Secretaria General de l’Esport, mitjançant el Consell Català de l’Esport (CCE), i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han signat avui un protocol de col·laboració amb l’objectiu de fomentar i promocionar els esports d’hivern a Catalunya i organitzar esdeveniments internacionals a les estacions de FGC. L’acord s’emmarca en el Pla Estratègic dels Esports d’Hivern a Catalunya 2012-2022 i les aspiracions de la candidatura pels Jocs Olímpics d’Hivern Barcelona Pirineus 2026.

Les empreses que integren l'Observatori de Civisme al Transport Ferroviari consensuen una metodologia per valorar els impactes dels grafits

Barcelona, 21 de juliol de 2014

Els danys que provoquen els grafits generen sobrecostos importants al sistema de servei públic. Després de pocs grafits, la pintura base del tren està tan degradada que cal tornar-lo a pintar. La retirada d’un tren amb grafits té repercussions per al client que s’han d’incloure en les valoracions econòmiques dels danys.

FGC participa en el programa RETO per desenvolupar tecnologies d’infraestructures ferroviàries

Barcelona, 17 de juliol de 2014

L’objectiu del projecte és desenvolupar programes que permetin la detecció en estats incipients d’esquerdes en elements crítics de la infraestructura ferroviària. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya lidera el projecte sota la coordinació tècnica de la Fundació CTM Centre Tecnològic i l’enginyeria INGIMEC.

Les reserves del Tren de l'Ensenyament d'FGC s'incrementen en més d'un 55% durant el curs 2013-2014

Barcelona, 16 de juliol de 2014

Les reserves acumulades fins al mes de juny han augmentat un 56,33% respecte el mateix període de l’any anterior. El Tren de l’Ensenyament forma part del Programa Pedagògic d’FGC, amb el qual Ferrocarrils vol transmetre als escolars i als estudiants de cicles formatius la importància del tren com a mitjà de transport públic, eficaç i respectuós amb el medi ambient.