FGC Mòbil  |
A A
| català | castellano | english

Notes de Premsa

Vall de Núria acull una jornada completa per la festivitat de Sant Gil

Barcelona, 31 d'agost de 2015

El dimarts 1 de setembre, l’estació de Vall de Núria durà a terme nombrosos actes commemoratius per la festivitat del seu sant. Durant la jornada s’inaugurarà l’exposició amb motiu del 80è aniversari de l’edifici de l’estació de Ribes Enllaç.

L’estació de Pl. Catalunya tanca el cap de setmana per realitzar tasques de millora

Barcelona, 10 d'agost de 2015

Des del dia 14 d’agost, a les 12.00 hores, i fins a l’inici del servei del 17 d’agost, l’estació de Pl. Catalunya d’FGC quedarà fora de servei. L’estació de Provença es convertirà en la d’inici i final de la línia Barcelona-Vallès. Per facilitar el transbordament, els bitllets propis de Ferrocarrils seran vàlids per fer l’enllaç entre les estacions de Pl. Catalunya i Provença d’FGC amb les de Metro (estacions de Catalunya i Diagonal línia L3).

FGC incrementa un 57,2% els viatgers a Terrassa durant la primera setmana de l’entrada en servei de les noves estacions

Barcelona, 6 d'agost de 2015

Al llarg del cap de setmana les estacions de Terrassa han fregat un augment del 100% de la demanda respecte del darrer cap de setmana de juliol de 2014.

FGC incrementa un 45,2% els viatgers a Terrassa durant el primer dia de l’entrada en servei de les noves estacions

Barcelona, 29 de juliol de 2015

La demanda a les estacions de Terrassa Rambla, Vallparadís Universitat, Terrassa Estació del Nord i Terrassa Nacions Unides s’ha anat incrementat al llarg de tot el dia.

El president Artur Mas inaugura el perllongament d’FGC a Terrassa, que entrarà en servei demà

Terrassa, 28 de juliol de 2015

El nou tram de ferrocarril té una longitud de 4 quilòmetres des de l’estació de Terrassa Rambla fins al nord de la ciutat i inclou tres noves estacions. L’obra permet configurar una línia de metro que uneix punts estratègics de la ciutat i zones de desenvolupament, millorar la connexió amb el Vallès i l’àrea metropolitana de Barcelona i potenciar la intermodalitat amb Rodalies. La xarxa d’FGC a Terrassa sumarà 5,5 milions de viatgers/any i suposarà per al Metro del Vallès 3 milions usuaris nous. Les obres han comportat una inversió de 401 MEUR, han generat entre 200 i 800 llocs de treball directes en funció dels treballs i es calcula que crearà en cinc anys més de 1.200 llocs de treball indirectes.

FGC augmenta un 7% el nombre de viatgers durant el mes de juny

Barcelona, 20 de juliol de 2015

El total de viatgers ha augmentat respecte el juny de 2014, certificant d’aquesta forma la tendència de creixement de la demanda. La línia Llobregat-Anoia és la que experimenta un ascens més gran amb un augment del 8,1% d’usuaris.

El conseller Vila presenta la renovació dels trens de la línia Llobregat-Anoia d’FGC

Barcelona, 17 de juliol de 2015

Les unitats de la sèrie 213 que donen servei a aquesta línia s’aniran remodelant progressivament amb el canvi de tapisseria, la modificació de l’enllumenat interior, la remodelació dels lavabos i la millora dels vinils. FGC farà una prova pilot al setembre amb un nou servei que permetrà practicar la conversa en anglès a la R5 i la R6 de la línia Llobregat-Anoia, que són les de major temps de recorregut.

Juliana Vilert, nova directora Social Corporativa d’FGC

Barcelona, 15 de juliol de 2015

En el seu currículum professional hi destaca una llarga trajectòria en el món de l’administració i la gestió pública.

El conseller Santi Vila anuncia que el perllongament d'FGC a Terrassa entrarà en servei el 29 de juliol

Barcelona, 10 de juliol de 2015

Les obres, amb una inversió de 401 M€, han consistit en la construcció d’un nou tram de doble túnel de 4 quilòmetres des de l’estació de Terrassa Rambla fins al nord de la ciutat i de tres noves estacions. Es configura una línia de metro que uneix punts estratègics de la ciutat i zones de desenvolupament, es millora la connexió amb el Vallès i l’àrea metropolitana de Barcelona i es potencia la intermodalitat amb la xarxa de Rodalies. La xarxa d’FGC a Terrassa sumarà 5,5 milions de viatgers/any i suposarà per al Metro del Vallès 3 milions d’usuaris nous.

FGC impulsa treballs a la via de la línia Llobregat-Anoia per millorar la comoditat de l'usuari per un import de 2,5 milions d'euros

Barcelona, 23 de juny de 2015

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha procedit a la licitació d’obres de millora de la via a diferents punts de la línia Llobregat-Anoia. Aquestes actuacions consistiran, principalment, en la millora de la infraestructura i superestructura, així com en el reforç i la renovació de diferents elements per tal de millorar el confort i la seguretat en el viatge. Aquests treballs es liciten per un import de prop de 2,5 milions d’euros.

FGC i FGV signen un conveni per impulsar projectes internacionals

Barcelona, 19 de juny de 2015

L’objectiu de la col·laboració és afrontar el desenvolupament de manera conjunta de nous sistemes ferroviaris tant a nivell Estat com internacional que de forma unilateral no serien possibles.

FGC es compromet a promocionar la Portalada de Ripoll com a candidata a Patrimoni Mundial de la UNESCO

Barcelona, 16 de juny de 2015

L’acte, que ha tingut lloc avui a les 17.00 h a l’Espai Provença de Barcelona, coincideix amb la inauguració de l’exposició «Portalada de Ripoll. Candidatura Patrimoni Mundial UNESCO». La mostra destaca els elements més singulars i la història de la Portalada romànica de Ripoll.

La UITP reelegeix Pere Calvet com a president de la divisió de metros i vicepresident mundial

Barcelona, 15 de juny de 2015

El director general d’FGC Pere Calvet és reelegit de nou president de la divisió de metros de la Unió Internacional del Transport Públic (UITP) i vicepresident mundial de la mateixa associació.

Nous circuits al Bike Park, Espot Trail Running al Pallars i la Platja de la Cerdanya, destacades novetats de la temporada d’estiu 2015

Barcelona, 12 de juny de 2015

Durant els mesos de més calor els trens turístics i les estacions de muntanya del Grup FGC són el destí ideal per gaudir de la natura i les activitats d’aventura i oci. Amb els carnets gratuïts ATOTESTIU2015, els usuaris aprofitaran tota mena de regals a les estacions de La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000, Espot i Port Ainé, Montserrat i Tren del Ciment.

La UITP reconeix internacionalment FGC pel seu sistema de control de frau ‘Detector’

Barcelona, 11 de juny de 2015

El sistema de control de frau d’FGC ha estat reconegut en el UITP Word Congress & Exhibitionen en la categoria que premia l’Excel·lència Tècnica i Operativa al transport públic. El sistema ‘Detector’ es basa en la intel•ligència artificial i és pioner a tot al món.