FGC Mòbil  |
A A
| català | castellano | english

Notes de Premsa

La Molina inicia la temporada d'estiu amb preus adaptats més competitius

Barcelona, 26 de maig de 2017

Dissabte 3 de juny l’estació de la Cerdanya començarà la temporada d’estiu amb l’Opening day All For One, dirigit als bikers. Entre les diverses novetats destaca l’ampliació del Bike Park amb dos circuits, l’homogeneïtzació de les tarifes i les edats dels infants (fins als 16 anys), així com també el nou forfet “La Molina Non Stop".

FGC licita obres de renovació de via als túnels de la línia Lleida-la Pobla

Barcelona, 25 de maig de 2017

FGC suma als treballs del túnel 3 les obres de millora als túnels 6,10, 11 i 12 de la línia entre Vilanova de la Sal i Àger. Es renovaran prop de 3.000 metres amb un termini d’execució de 7 mesos.

La Generalitat licita la compra de 15 nous trens per a la línia Barcelona-Vallès

Barcelona, 25 de maig de 2017

L’augment de la flota d’unitats permetrà multiplicar per dos la freqüència de pas, passant d’un servei cada 10 minuts en hora punta a un tren cada 5 minuts a Sabadell i Terrassa. L’adquisició dels combois absorbirà la demanda creixent un cop finalitzats els perllongaments de Terrassa i Sabadell.

FGC incorpora nous agafadors a les unitats 113 i 114 per millorar el confort dels viatgers

Barcelona, 22 de maig de 2017

Aquesta millora permet una distribució més equilibrada dels viatgers en tota la superfície del tren millorant el confort i el desplaçament pel seu interior. S’han instal·lat 402 agafadors nous distribuïts en 24 unitats de tren de la sèrie 113 i la sèrie 114.

FGC licita l'ampliació del parc mòbil del cremallera de Vall de Núria per guanyar capacitat de transport

Barcelona, 19 de maig de 2017

L’objectiu és donar resposta a l’augment progressiu de visitants a la Vall de Núria. Aquesta última temporada d’hivern el Cremallera de Núria ha registrat un 25% més de clients que la temporada anterior. Una nova locomotora, dos cotxes remolc i 2 nous cotxes intermedis reforçaran el parc mòbil actual de l’estació de muntanya del Grup FGC.

Una trentena d’activitats commemoraran el centenari de l’arribada del tren a Sant Cugat, un esdeveniment clau en la modernització de la ciutat

Barcelona, 19 de maig de 2017

L’efemèride es commemorarà entre l’octubre del 2017 i el juny del 2018. En el conjunt d’activitats hi destaca l’exposició “Al tren! Cent anys del ferrocarril a Sant Cugat” al Museu de Sant Cugat i una “Festa del Centenari” amb una cercavila per rememorar el moment de l’arribada del tren.

FGC i Protecció Civil de la Generalitat realitzen un simulacre d'incendi en un túnel de la línia ferroviària Lleida - La Pobla de Segur

Barcelona, 19 de maig de 2017

FGC ha posat en pràctica el seu pla d’autoprotecció (PAU) per avaluar els procediments d’actuació davant d’una emergència. L’exercici ha consistit en l’incendi en un comboi d’un tren de la línia Lleida - La Pobla al seu pas pel túnel entre les estacions d’Àger i Cellers.

FGC i l’empresa d’enginyeria INSE RAIL col·laboren en projectes internacionals

Barcelona, 17 de maig de 2017

Ferrocarrils de la Generalitat i INSE RAIL potenciaran l’execució de projectes d’enginyeria ferroviària fora de l’àmbit espanyol. Han detectat possibilitats de mercat a Estats Units, Arabia Saudita, Suècia, Romania i El Magrib entre d’altres.

FGC es consolida com el transport de referència per arribar al Rec.015 d’Igualada

Igualada, 16 de maig de 2017

En els quatre dies de l’esdeveniment, un miler de persones han escollit el servei de Ferrocarrils per arribar a Igualada el que representa el doble d’usuaris en comparació amb l’any passat. Dissabte l’increment de viatgers a la línia R6 va superar el 59% en comparació amb els registrats un dissabte habitual.

El director general d'FGC, Pere Calvet, nou president de la Unió Internacional de Transport Públic (UITP)

Barcelona, 15 de maig de 2017

Fins ara Pere Calvet ocupava el càrrec de president de l’assemblea de metros. Aquesta associació reuneix els operadors de transport, autoritats, instituts tècnics i d’investigació com al sector industrial i de serveis de 96 països.

FGC assumeix la presidència del Patronat de la Fundació Factor Humà

Barcelona, 12 de maig de 2017

Ferrocarrils va ser la primera organització en presidir la fundació quan es va posar en marxa l’any 1997. La Fundació Factor Humà treballa per millorar la gestió de les persones a les organitzacions.

FGC s’incorpora a l’accionariat de la Societat Catalana per a la Mobilitat

Barcelona, 10 de maig de 2017

La cessió gratuïta d’una part del capital social de la societat permet a FGC entrar a formar part de l’entitat que desenvolupa el projecte de la T-Mobilitat. L’acord comporta l’entrada del president d’FGC en el Consell d’Administració de la societat.

FGC adjudica la instal·lació d’un nou ascensor a l’estació de La Floresta

Barcelona, 10 de maig de 2017

El nou ascensor se situarà al costat de l’edifici de l’estació a l’andana sentit Barcelona. Aquesta modificació millora l’accessibilitat de La Floresta tot i ja estar adaptada a les persones amb mobilitat reduïda.

El volum de negoci d'FGC augmenta un 8,7% el primer quadrimestre del 2017, xifra rècord en la història de l'empresa

Barcelona, 8 de maig de 2017

Totes les línies de negoci de Ferrocarrils augmenten els seus ingressos respecte l’any anterior. El volum de negoci a la línia Lleida-La Pobla creix un 205% amb el nou model d’explotació.

FGC promou l’ús del transport públic per visitar el Rec.015 d’Igualada

Barcelona, 8 de maig de 2017

Torna el Rec.015 Experimental Stores, l’esdeveniment on les grans marques i els dissenyadors independents venen els seus productes a les velles adoberies del barri del Rec d’Igualada. Els visitants que facin ús dels trens d’FGC per arribar al festival rebran un refresc i una entrada gratuïta al Museu de la Pell d’Igualada.