FGC Mòbil  |
A A
| català | castellano | english

Notes de Premsa

L’estació de Martorell Enllaç d’FGC estrena punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

Martorell, 25 de novembre de 2015

Les de Sant Cugat i Sant Quirze també ofereixen aquest servei a partir d’avui, mentre que les d’Igualada i Volpelleres ho faran en els propers mesos. Es tracta d’un projecte pilot de col·laboració públic privat entre el Departament de Territori i Sostenibilitat, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, el Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya i Railgrup, l’Associació Volt-Tour i les empreses Simon, Empark i imesAPI.

FGC organitza la III Jornada sobre conductes incíviques en l'àmbit del transport ferroviari

Barcelona, 24 de novembre de 2015

Hi participaran els principals operadors de l’Estat espanyol per abordar la problemàtica de l’incivisme al tren des de diferents perspectives.

FGC, l’Ajuntament de Sant Quirze i la Fundació Eurecat inicien una prova pilot de transport sostenible

Sant Quirze del Vallès, 11 de novembre de 2015

Els usuaris participants a la prova pilot seran treballadors i treballadores dels polígons del municipi que alhora siguin clients d’FGC.

El concepte smart mobility centra el programa de l’Smart Train Day d’FGC

Barcelona, 9 de novembre de 2015

La jornada tindrà lloc el proper 18 de novembre en el marc del saló BcnRail i coincidint amb l'Smart City Expo. Empreses i institucions com Siemens, Ideograma, ESADE o Light Eyes, entre d'altres, compartiran les seves experiències en l’àmbit de la gestió ferroviària intel·ligent.

El cremallera de Montserrat recupera el servei habitual aquest dissabte

Barcelona, 5 de novembre de 2015

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya recuperarà el servei habitual del cremallera de Montserrat aquest dissabte, 7 de novembre, després que la matinada de dimarts el servei quedés interromput a conseqüència d’un despreniment de terres sobre les vies per les intenses pluges.

FGC i AudingIntraesa signen un acord de col·laboració per impulsar projectes internacionals

Barcelona, 30 d'octubre de 2015

L'acord s'inscriu en la potenciació de la divisió FGC Internacional, amb projectes en curs a 19 països.

FGC, el primer operador públic de transport a tot el món que instal·la un caixer de Bitcoins

Barcelona, 21 d'octubre de 2015

L’empresa catalana Bitchain instal·la el primer caixer a l’estació de Pl. Espanya d’FGC, amb la previsió d’ampliar-ho a d’altres estacions. El Bitcoin és la primera moneda virtual del món i permet comprar productes o serveis que es venen per internet.

FGC posa en pràctica la prova pilot per practicar l’anglès al tren

Barcelona, 19 d'octubre de 2015

La prova pilot ha començat avui a la línia R5 i la setmana vinent es farà a la línia R6 de la línia Llobregat-Anoia. Ferrocarrils aposta per un sistema innovador per aprofitar el temps de viatge practicant la conversa en anglès en grups reduïts de participants i una atenció personalitzada amb professors nadius.

FGC amplia l’oferta de Turistren amb un itinerari dedicat a la història del Tren de Sarrià

Barcelona, 15 d'octubre de 2015

FGC i CultRuta oferiran visites guiades per descobrir la història del que va ser el primer metro del continent europeu. La ruta es farà els dissabtes i diumenges al matí, a partir del 18 d’octubre, en català i castellà.

“Moure i Commoure”, la campanya d’FGC per a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Barcelona, 9 d'octubre de 2015

Amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, Ferrocarrils, amb col·laboració de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, ha realitzat una performance amb diferents coreografies per promoure l’ús del transport públic. La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, de l’11 al 18 d’octubre, és un esdeveniment que s'emmarca dins la European Mobility Week en la qual més de 1800 ciutats de 42 països diferents organitzen activitats durant una setmana per conscienciar sobre un model de mobilitat més saludable, segur i sostenible.

FGC bateja un tren de la sèrie 113 amb el nom de Sarrià

Barcelona, 6 d'octubre de 2015

El bateig ha coincidit amb els actes de la Festa Major de Sarrià.

FGC i Trentur treballen per vincular el tren i la gastronomia

Barcelona, 1 d'octubre de 2015

Ferrocarrils tanca un acord amb l’empresa Trentur per tal de desenvolupar projectes i esdeveniments que vinculin el transport ferroviari amb la divulgació de la cuina i els productes catalans.

FGC presenta el llibre "Els trens 111. Els primers trens d'FGC"

Barcelona, 23 de setembre de 2015

Escrit per Carles Salmerón i el seu fill Joan C. Salmerón el llibre és un recull exhaustiu de documentació i imatges dels 32 anys d’història de les unitats de tren de la sèrie 111.

FGC ofereix als usuaris aprendre anglès durant el trajecte en tren

Barcelona, 22 de setembre de 2015

Ferrocarrils aposta per un sistema innovador per aprofitar el temps de viatge practicant la conversa en anglès a les línies R5 i R6 de la línia Llobregat-Anoia. Els usuaris interessats cal que visitin el web www.fgc.cat i s’inscriguin per tal de poder escollir l’hora i la línia on realitzaran el curs.

Tres nits de servei ininterromput a FGC per les festes de la Mercè

Barcelona, 16 de setembre de 2015

Les nits de divendres 18, dissabte 19 i dimecres 23, les línies urbanes L6 (Reina Elisenda), L7 (Av. Tibidabo) i L8 (Molí Nou) de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya funcionaran ininterrompudament.