FGC Mòbil  |
A A
| català | castellano | english

Notes de Premsa

FGC organitza la IV Jornada sobre Patrimoni Històric Ferroviari

Barcelona, 20 de maig de 2015

La trobada d’enguany, organitzada conjuntament amb el Grup de Treball del Patrimoni Històric Ferroviari, vol reflexionar sobre les experiències de restauració.

Un dels funiculars de Sant Joan de Montserrat subhastat per 1.700 euros

Barcelona, 15 de maig de 2015

FGC ha subhastat a través d’eBay un funicular de Sant Joan. L’altre està exposat al Museu del Cremallera a l’estació de Monistrol Vila. El cremallera i els funiculars de Montserrat van registrar el 2014 un total d’1.132.805 visitants.

FGC aconsegueix la condemna dels autors d’una agressió a un agent d’estacions

Barcelona, 6 de maig de 2015

La sentència condemna cadascun dels dos acusats a un any de presó, i a un d’ells al pagament d’una multa i d’una indemnització a la víctima.

L’Institut Català d’Ornitologia i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya signen un conveni per donar a conèixer les activitats ornitològiques en les instal·lacions del Grup FGC

Barcelona, 4 de maig de 2015

L’ICO i FGC organitzaran activitats per a descobrir tots els secrets del món de les aus a les estacions de muntanya del Grup FGC.

FGC inaugura el nou Centre de documentació i exposició Albert Vilalta

Barcelona, 30 d'abril de 2015

El president d’FGC, Enric Ticó, acompanyat de la vídua d’Albert Vilalta, Montserrat Cambra, han inaugurat aquesta tarda el Centre de documentació i exposició Albert Vilalta. Aquest nou espai expositiu, situat en el mateix edifici on la companyia té les oficines corporatives (al carrer Vergós 44, de Barcelona), pretén convertir-se en una referència en la conservació de la documentació històrica escrita, gràfica i audiovisual de totes les empreses de les quals FGC és hereva. Des d’aquest centre també es promourà l’estudi i investigació d’aquesta documentació, així com la conservació del patrimoni històric ferroviari, de la qual el centre n’acull una mostra.

Convocatòria d'aturada parcial al cremallera i els funiculars de Montserrat els dies 1, 2 i 3 de maig

Barcelona, 30 d'abril de 2015

Els representants dels treballadors de l’Explotació de Montserrat han convocat una aturada parcial del servei per els dies 1, 2 i 3 de maig en el cremallera i els funiculars de Montserrat.

FGC subhasta un dels funiculars de Sant Joan de Montserrat

Barcelona, 28 d'abril de 2015

El període de la subhasta s’allargarà fins el dilluns 4 de maig a través del portal de venda per internet eBay. FGC preservarà l’altra caixa del funicular com a material històric i estarà exposada al museu del cremallera a l’estació de Monistrol Vila. La modernització del funicular permetrà millorar les condicions de confort dels clients i augmentar-ne la capacitat. Amb motiu de la renovació del funicular de Sant Joan, entre el 4 i el 29 de maig restarà fora de servei.

La campanya "Endolla't a Ferrocarrils" arriba a la línia Barcelona-Vallès

Barcelona, 25 d'abril de 2015

Ferrocarrils estén l’ús d’endolls a l’interior dels trens a la línia Barcelona-Vallès per carregar qualsevol aparell electrònic durant el trajecte. L’energia utilitzada per la càrrega prové directament d’energia que es recupera de la circulació dels trens. La campanya “Endolla’t a Ferrocarrils” s’emmarca dins de l’estratègia d’FGC de promoure el concepte d’Smart Train.

Vila i Mascarell bategen trens d'FGC amb noms d'escriptors proposats pels clients

Barcelona, 22 d'abril de 2015

Cinc trens de la sèrie 113 d’FGC porten a partir d’avui els noms de Maria Aurèlia Campmany, Josep Mª Espinàs, Mercè Rodoreda, Montserrat Roig i Màrius Torres.

Setmana d’avantatges per a les Montserrats

Barcelona, 21 d'abril de 2015

Del 20 al 30 d’abril, el Grup FGC ret homenatge a les Montserrats, que podran disposar de bitllets gratuïts per al Cremallera, els Funiculars de Montserrat i per al Cremallera de Vall de Núria, entre d’altres. Per a poder gaudir d’aquests avantatges serà necessari presentar el carnet del Club de les Montserrats.

Els escriptors són protagonistes a Ferrocarrils per Sant Jordi

Barcelona, 21 d'abril de 2015

Amb el nom genèric de “Paraules entre vies”, Ferrocarrils ha preparat diferents actes amb motiu de la Diada de Sant Jordi on els escriptors i escriptores en són protagonistes.

FGC i l’Obra Social “la Caixa” personalitzen l’estació d’Av. Tibidabo i creen un nou bitllet combinat per visitar CosmoCaixa

Barcelona, 17 d'abril de 2015

L’estació de l’L7 d’FGC es personalitza amb elements característics del CosmoCaixa, com el popular Bosc Inundat i el planetari 3D. A les andanes i vestíbul de Pl. Catalunya (entrada Bergara) de la mateixa L7 es convertiran en un tast del Museu de la Ciència de l’Obra Social ”la Caixa” amb la instal•lació de diversos elements del museu. Amb el bitllet combinat, els visitants del museu podran accedir des de l’estació de Pl. Catalunya fins a la d’Av. Tibidabo en nou minuts utilitzant la línia L7 d’FGC.

"Turistren" reforça l’oferta lúdica i turística d’FGC

Barcelona, 15 d'abril de 2015

La nova marca Turistren potencia l’oferta de lleure associada a la xarxa de Ferrocarrils i dóna a conèixer les diferents possibilitats turístiques que ofereix el viatge amb tren. Els bitllets combinats d’FGC apropen a l’usuari una variada oferta de possibilitats per visitar museus, espais arquitectònics d’un gran valor històric i espais de lleure. La campanya de comunicació està protagonitzada per empleats d’FGC difondrà la iniciativa a les instal·lacions de Ferrocarrils.

Afectacions al servei d'FGC entre Terrassa Rambla i les Fonts el cap de setmana vinent

Barcelona, 15 d'abril de 2015

Les obres de perllongament de Metro del Vallès a Terrassa comportaran el tall del servei i la implantació d’un autobús substitutori.

Balanç de la temporada 2014-2015 a les estacions d’esquí del Grup FGC: Un total de 492.889 esquiadors

Barcelona, 15 d'abril de 2015

Les estacions de Espot i Port Ainé han registrat xifres superiors a les obtingudes l’any anterior. Gràcies a les últimes nevades, les pistes d’esquí de La Molina, Vallter 2000, Espot i Port Ainé han obert més dies dels previstos inicialment. Vall de Núria per la seva banda ha ofert el servei del Parc Lúdic.