FGC Mòbil  |
A A
| català | castellano | english

Notes de Premsa

Modificació específica del servei a la línia Barcelona-Vallès del 25 al 29 de juliol

Barcelona, 22 de juliol de 2016

La línia L6 només circularà en hora punta i entre les estacions de Pl. Catalunya i Sarrià. Els trens de les línies S1, S2, S5 i S55 s’aturaran a totes les estacions excepte en hora punta.

Finalitzat el primer servei multimodal de transport de carn cap al nord d'Europa

Barcelona, 20 de juliol de 2016

El grup de treball de mercaderies de Railgrup, Tomàs Expediciones S.A., Innovacc, el Consell General de Cambres, FGC i la Generalitat impulsen una prova pilot de transport multimodal de productes càrnics. El transport, des de Riudellots de la Selva fins a Dresde (Alemanya), ha finalitzat.

Modificació del servei a la línia Barcelona-Vallès per les millores a l’estació de Sarrià

Barcelona, 14 de juliol de 2016

Del 25 de juliol al 30 de setembre hi haurà alteracions a les línies S1, S2, S5, S55 i L6 amb motiu de les obres d’adaptació a les persones amb mobilitat reduïda de l’estació de Sarrià i d’altres actuacions de millora de la infraestructura. Entre el 13 i el 16 d’agost el servei de trens entre les estacions de Plaça Catalunya i Baixador de Vallvidrera quedarà interromput i es donarà servei substitutori per carretera.

FGC i l’Ajuntament personalitzen l’estació de Sant Cugat amb motius decoratius del Monestir

Barcelona, 12 de juliol de 2016

És la primera personalització d’una estació d’FGC que es realitza a l’àrea metropolitana. Les andanes estan decorades amb imatges de la galeria romànica del monument, i el passadís intercanviador, amb imatges dels principals atractius turístics del municipi.

FGC i Cooltra Motos signen un acord per promoure la mobilitat elèctrica a Barcelona

Barcelona, 6 de juliol de 2016

L’objectiu és promoure la mobilitat sostenible a través del servei de motos elèctriques compartides de Cooltra com a transport complementari d’FGC. La companyia de motos oferirà descomptes pel seu servei de motosharing a tots els usuaris d’FGC amb abonament.

Lo Caspolino, un nou tren turístic gestionat per FGC

Barcelona, 4 de juliol de 2016

Lo Caspolino és un tren turístic que circularà entre la Costa Daurada fins a Casp passant per Móra la Nova. Ferrocarrils ha estat l’operador escollit per ocupar-se de la promoció comercial i l’operació d’aquest nou atractiu turístic.

Vall de Núria acull l’agermanament entre Torà i Queralbs

Vall de Núria, 29 de juny de 2016

La signatura posa en valor els vincles i les tradicions que uneixen els dos municipis i la seva relació amb Núria. L’acte s’inclou dins el programa d’activitats per celebrar la Diada de Sant Pere que marca l’inici de la temporada d’estiu a Vall de Núria.

FGC implanta a Muntaner el sistema “Detector” de control de frau

Barcelona, 22 de juny de 2016

El sistema, que ja està instal·lat a les estacions de Provença i Pl. Catalunya, es basa en la intel·ligència artificial i és pioner al món. “Detector” alerta sobre els usuaris que cometen frau travessant la barrera tarifària pel sistema del “trenet”.

FGC amplia les freqüències en hora punta a l’estació de Quatre Camins

Barcelona, 17 de juny de 2016

El nou servei es posarà en marxa aquest dissabte, millorarà el flux de viatgers i facilitarà l’intercanvi modal a l’estació. També s’ha presentat una nova nau per estacionar i preservar part de les unitats històriques de la companyia a Martorell Enllaç.

FGC presenta els actes de commemoració del Centenari del tren a Les Planes

Barcelona, 16 de juny de 2016

Una exposició gràfica itinerant recorre els 100 anys d’història de la línia Pl. Catalunya-Les Planes. El programa d’activitats inclou un cicle de conferències sobre l’arquitectura modernista a les estacions, els impulsors de la línia Frank Stark Pearson i Carles Emili Montañés, i la presentació del nou llibre de Joan Carles Salmerón.

FGC millora els vestíbuls de l’estació de Pl. Catalunya

Barcelona, 10 de juny de 2016

Al vestíbul Rambla, les obres permeten guanyar espai al vestíbul, millorar els fluxos de circulació dels viatgers i instal·lar llums LED. Al vestíbul Bergara, s’instal·larà un ascensor per millorar l’accés per a persones amb mobilitat reduïda, que entrarà en servei el mes de setembre.

Una delegació de Subterráneos de Buenos Aires es forma a FGC

Barcelona, 10 de juny de 2016

Responsables de l’empresa argentina aprenen del model de gestió integral de seguretat implantat per Ferrocarrils de la Generalitat i del seu model d’explotació. L’operadora catalana viatjarà al país sud-americà per realitzar una auditoria i fer recomanacions de millora.

La Molina comença la temporada d’estiu aquest dissabte amb l’ampliació del Bike Park

Barcelona, 3 de juny de 2016

L’estació gironina obrirà tots els caps de setmana de juny, diàriament des del 2 de juliol i fins a l’11 de setembre i dos caps de setmana més de setembre i dos d’octubre. El Bike Park s’amplia amb la zona Trampolí, que permet baixar pel circuit marcat mentre es grava un vídeo del descens amb bicicleta.

FGC i Serveis Ferroviaris de Mallorca signen un conveni de col·laboració per millorar la mobilitat

Barcelona, 20 de maig de 2016

Les dues entitats públiques treballaran per cooperar en la gestió eficient dels seus serveis i infraestructures, aprofitant les seves experiències i competències. Els àmbits de col·laboració, dins del sector ferroviari, inclouen la tecnologia, la construcció, l’explotació, el manteniment, el proveïment, la gestió, els estudis o l’exportació de coneixements.

Territori i Sostenibilitat inicia les obres de millora de l'accessibilitat a les estacions de Sarrià i del Putxet d'FGC

Barcelona, 20 de maig de 2016

L’actuació a Sarrià inclou la remodelació de la platja de vies i la instal·lació de tres ascensors i, al Putxet, la col·locació de dos elevadors. Amb aquestes dues obres, amb un pressupost conjunt de gairebé cinc milions, el 100% de la xarxa metropolitana de Ferrocarrils de la Generalitat quedarà adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.