FGC Mòbil  |
A A
| català | castellano | english

Notes de Premsa

Els Agents Síbiks tornen als trens d’FGC per fomentar el civisme

Barcelona, 21 d'octubre de 2016

Actors de l’Institut del Teatre escenifiquen conductes incíviques als trens i a les instal·lacions de Ferrocarrils per conscienciar els usuaris sobre el comportament cívic. Les conductes que es representen han estat escollides a partir de les alertes enviades pels usuaris amb l'apli de l’operadora.

FGC personalitza l'interior d'un tren amb motius decoratius de la Cripta Gaudí de la Colònia Güell

Barcelona, 15 d'octubre de 2016

És la primera personalització que es fa de l’interior d’una unitat de tren d’FGC. El sostre i les parets del tren estan decorats amb imatges que representen les columnes, les cadires i els vitralls de l’obra d’Antoni Gaudí

La Molina, primera cita de les Fly Running Series

La Molina, 13 d'octubre de 2016

Un total de 200 participants hauran de superar aquest diumenge un descens de 3,9 km i 720 m de desnivell negatiu. L’atleta Jan Margarit, membre de l’equip Salomon Etixx Team, serà l’ambaixador de la prova.

FGC ja pot conduir trens a la totalitat de la línia Lleida-la Pobla

Barcelona, 8 d'octubre de 2016

Ferrocarrils ha obtingut el certificat de seguretat necessari per poder operar a la xarxa d’interès general titularitat d’Adif. El conseller de Territori i Sostenibilitat celebra l’arribada de l'autorització i qualifica d’“absurda” la situació d’aquests últims mesos de fer pujar un maquinista per recórrer un petit tram de línea.

FGC promou la creativitat al voltant de l’ús de l’Open Data organitzant un concurs d’aplicacions mòbils

Barcelona, 5 d'octubre de 2016

El FGCHackapp, organitzat en col·laboració amb la plataforma apps4citizens, vol fomentar la creació d’aplicacions mòbils que permetin enriquir l’experiència de viatge dels clients de Ferrocarrils. El concurs premiarà aquelles propostes més innovadores i FGC podrà completar la materialització d’aquelles idees que consideri més útils per millorar el servei.

FGC finalitza les obres d’accessibilitat del vestíbul Bergara de Pl. Catalunya

Barcelona, 3 d'octubre de 2016

S’ha instal·lat un ascensor per millorar l’accés per a persones amb mobilitat reduïda. A l’estació de Pl. Catalunya continuen les obres de remodelació de les voltes de les vies 1 i 2.

FGC organitza la V Jornada sobre Patrimoni Històric Ferroviari

Barcelona, 28 de setembre de 2016

La trobada d’enguany, organitzada conjuntament amb el Grup de Treball del Patrimoni Històric Ferroviari, vol reflexionar sobre la reutilització d’infraestructures ferroviàries fora d’ús. La cloenda de la jornada anirà a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

Ultra Pirineu i Marxa cicloturista 100x100 Tondo, activitats de les estacions del Grup FGC per a aquest cap de setmana

Barcelona, 22 de setembre de 2016

Del 23 al 25 de setembre es disputarà la Ultra Pirineu 2016, prova integrada per quatre curses d’alta muntanya. La marxa Tondo, que tindrà lloc diumenge, vol retre homenatge a Xavier Tondo, tot recorrent els llocs que més li agradaven.

FGC reforça el servei durant les Festes de la Mercè

Barcelona, 21 de setembre de 2016

Els trens de la línia L8 oferiran servei ininterromput les nits del 22 al 24 de setembre, i les línies L6, L7 i L12 ho faran la nit del 24. La nit del Piromusical de la Mercè es reforça el servei amb dues circulacions amb sortida des de Pl. Espanya a les 22.55 hores i a les 23.07 hores.

FGC canvia l'uniforme dels seus vigilants de seguretat

Barcelona, 19 de setembre de 2016

Els vigilants de les línies metropolitanes, la línia Lleida-la Pobla, l’explotació de Montserrat i les dependències operatives de Ferrocarrils de la Generalitat vestiran un uniforme únic. El nou equipament incorpora un innovador sistema de geolocalització per millorar la capacitat de reacció i la protecció dels vigilants.

FGC recupera el servei habitual a la línia Barcelona-Vallès el dissabte 24

Barcelona, 16 de setembre de 2016

Es recuperen les circulacions de l’L6 durant tot el dia entre Pl. Catalunya i Sarrià, amb l’L12 per arribar a Reina Elisenda, i es recuperen dues freqüències amb origen Rubí i Sabadell. A l’estació de Sarrià, estan en execució les obres per a fer-la accessible a persones amb mobilitat reduïda, que inclou la remodelació de la platja de vies i la instal·lació de tres ascensors.

FGC bateja una de les renovades unitats 213 amb el nom d'Enric Prat de la Riba

Barcelona, 9 de setembre de 2016

Primer president de la Mancomunitat de Catalunya, va participar en la redacció i aprovació de les Bases de Manresa. La renovació de les unitats 213 de la línia Llobregat-Anoia implica canvi de tapisseria, modificació de l’enllumenat interior, remodelació dels lavabos i nous vinils.

Reforç del servei d’FGC amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

Barcelona, 8 de setembre de 2016

A la línia Barcelona-Vallès es realitzarà un servei especial amb el màxim d’oferta possible. A la línia Llobregat-Anoia el servei serà el d’un dia feiner i es doblarà la capacitat de la major part dels trens passant de tres a sis cotxes.

Dilluns es restableix el servei de trens entre les estacions de Sarrià i Reina Elisenda

Barcelona, 7 de setembre de 2016

FGC ha fet un esforç per avançar la posada en servei d’aquest tram i fer-lo coincidir amb l’inici del curs escolar. El servei de trens llançadora entre Sarrià i Reina Elisenda que habitualment es donava a les hores punta, es mantindrà durant tot el dia.

Vall de Núria celebra aquest dijous la festivitat de Sant Gil

Vall de Núria, 30 d'agost de 2016

Els actes de la jornada comptaran amb la presència de l’arquebisbe Joan-Enric Vives, bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra. La nit abans es farà la processó de torxes i el ball de nit i durant la diada hi haurà la cercavila amb xanquers i una ballada de sardanes, entre d’altres.